Upgrade vCenter serveru z 5.5 na 6

V první řadě: pokud se lze tomu vyhnout a udělat novou instalaci vCenter a do ní pak přeházet ESXi hypervisory, tak to tak udělejte a za chvilku není co řešit (nezapomenout před instalací vytvořit v DNS A-záznam včetně PTR pro IP se jménem nového vCentera a také není na škodu si před vlastní instalací projít i body dole některé věci pomohou…)

Upgrade moc nerozvedu jen upozorním na určité věci (jednalo se konkrétně o VCSA z 5.5U2 na 6.01b)

1. Píšu to a krvácím: Nainstalujte si GoogleChrome 🙁 (ostatní prohlížeče tu bravuru soudruhů z VMware instalace přes lokální web prostě nezvládly)
2. Zjistěte si hesla k uživatelům root (https://vcenter55:5480) a administrator@vsphere.local (kdyžtak jde změnit na https://vcenter55:5480)
3. Vytvořit v DNS A záznam pro IP a jméno nového vCenter s PTR (a to i přesto, že se stejně na konci se novému vCenter 6 nastaví v rámci upgrade procesu IP adresa původního vCenter 5.5)
4. Spustíme iso:\vcsa\VMware-ClientIntegrationPlugin-6.0.0.exe
5. Otevřeme iso:\vcsa-setup.html a zvolíme Upgrade (odklikneme info že původní vCenter musí být 5.1U3 a výš), upgrade děláme z lokálního disku, ne z unc cesty.
6. Vyplňujeme wizarda… (třeba podle https://www.virtuallyboring.com/vcenter-server-appliance-upgrade-from-5-x-to-6-0/)
7. Klik Finish a počkat na výsledek po cca 1,5h Migration Completed
8. Jít na https://vcenter:5480 a s sekci administrator submitnout „Root password expires“: NO
9. Pak na https://vcenter/vsphere-client se přihlásit jako administrator@vsphere.local a v sekci /Single Sign-On/Configuration/Identity Sources přidat novou identitu (zvolit Active Directory (Integrated Windows Authentication) a ponechat volbu Use machine account)
10. Restart  vCenter (z https://vcenter:5480) a je hotovo, naskočí i původně nadefinovaná oprávnění na vCenter 5.5 a můžeme smazat starý vCenter 5.5, který se automaticky v průběhu upgrade vypne.

About Author:

Error! Keyboard not detected. Press any key to continue.