Server 2012R2 domain controller – funguje ten krám ???

NE-> Vrtal jste se se v tom ->ANO -> !JSTE BLB!!!!

Trochu netradiční začátek reportáže o opravě Windows server 2012R2 po výpadku napájení.

Stav byl takový, že server šel do přihlášení, ale při pokusu o login vypsal, že není k dispozici žadný server, který by nás mohl ověřit. To je trochu smůla, pokud je sám jediným doménovým řadičem.
Aha tak to zlomíme přes lokální login pomocí triku Utilman.exe. Nedařil se boot do CD, tak když je to ve virtuálu tak ten disk „půjčíme“ jinému, udělame utilman hack a jedem dál.

A po triku se problém ještě zhoršil, windows vůbec nestartují, jenom černá obrazovka o nezdařeném boot s chybou 0xc00000e. Nedostupné boot zařízení.

Takže už jiná možnost než boot do CD není , to se nakonec podaří pustí se CMD a pak BCDEDIT a v obou vypsaných sekcích je jako device „unknown“. Pak tedy zkusíme spustit STARTREP.EXE z X:\sources\recovery. Chvíli to něco dělá a pak to samo skončí. Znovu bcdedit a už to vypadá lépe – v device jsou nějaké disky. Reboot. A ono to jede komplet.

Opravilo se to „samo“.

Inspirace: https://techontip.wordpress.com/2011/10/19/windows-failed-to-start-error-0xc000000e-the-boot-selection-failed-because-a-required-device-is-inaccessible/

About Author:

Error! Keyboard not detected. Press any key to continue.